ДААТГАЛЫН КОМПАНИУДЫН САНХҮҮГИЙН ТӨЛӨВ БАЙДЛЫН ХАРЬЦУУЛСАН ШИНЖИЛГЭЭ - Н.Дамдиндорж; Б.Сайнжаргал; Г.Цогтбилэг (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Даатгалын салбар нь сүүлийн жилүүдэд хурдацтай өсөж байгаа салбаруудын нэг юм. Тиймээс энэ салбарын санхүүгийн дундаж үзүүлэлтүүдийг тодорхойлж, салбарт үйл ажиллагаа явуулж байгаа компаниудыг тодорхой шалгуураар өрсөлдүүлэн сонгогдсон компаниудын санхүүгийн үзүүлэлтүүдийг салбарын дундажтай харьцуулсан шинжилгээ хйиж, цаашид хэрэгжүүлэх үйл ажиллагааны талаарх санал дүгнэлтийг өгөхийг зорьсон.