“ДЕКЛАРАТИВ ӨВӨРМӨЦ” ТОДОРХОЙЛОЛТОД СУУРИЛСАН МЭДЭЭЛЛИЙН СИСТЕМИЙН ТЕХНОЛОГИЙГ БИЙ БОЛГОХ - Е.С. Фереферов; И.В. Бычков; Г.М. Ружников; А.Е. Хмельнов; С.Будням; С.Батбилэг; Д.Баянжаргал (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү ажилд хэрэглэгчийн өгөгдлийн сантай харилцах харьцааг хэрэглээний мэдээллийн системийн автоматжуулалт, програм, хөгжлийн асуудлыг шийдэх нэгэн аргын тухай авч үзсэн. Энэ асуудлыг шийдэх “Декларатив өвөрмөц тодорхойлолт”-од суурилсан мэдээллийн сангийн боловсруулалтын автоматжуулсан мэдээллийн системийг үүсгэх технологи, арга хэрэгслийн системийг боловсруулж, дэвшүүлсэн болно. Уг ажлаар дэвшүүлсэн арга нь өгөгдлийн сангийн загваруудыг судлах, боловсруулах тохиромжтой арга юм.