БИЗНЕСИЙН ГҮЙЦЭТГЭЛИЙН ХЭМЖИЛТИЙН ТҮҮХЭН ХӨГЖИЛ, ЦААШДЫН ЧИГ ХАНДЛАГА - А.Еркеш (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бизнесийн гүйцэтгэлийн хэмжилтийн түүхэн хөгжлийг хронологийн аргаар 2 үе шатад ангилан судалсан. Үүнд: Нэгдүгээр үе шат 1980-аад он хүртэл үргэлжилсэн. Хоёрдугаар үе шат 1980-аад оноос одоог хүртэл үргэлжилж байна. Энэхүү судалгааны зорилго нь бизнесийн гүйцэтгэлийг хэмжих арга зүйн үүсэл, түүхэн хөгжил, цаашдын чиг хандлага ба гүйцэтгэлийн хэмжилтийн хөгжил дэвшилд нөлөөлсөн хүчин зүйлийг тодорхойлоход оршино.