МАКРО ЭДИЙН ЗАСГИЙН САЛБАР ХООРОНДЫН ДИНАМИК ЗАГВАРЫН ЦОГЦОЛБОР БОЛОВСРУУЛАХ АРГА ЗҮЙ - С.Будням; Ц.Батсүх; В.Отгонжаргал (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Өгүүлэл нь RIM - макроэдийн засгийн салбар хоорондын хувилбарын бичлэгт зориулагдсан бөгөөд тэр нь “Хөгжлийн төлөөх эрдэмтэд” байгууллагын хамт олны боловсруулсан макро бүтэцийн прогнозчлалын цогцолбор системийн түлхүүр элемент хэмээн үзэгдэх ба байгаа нөөцийн янз бүрийн төлөвийн хязгаарлалтыг тооцон урт хугацааны прогноз болон шинжилгээг хийх боломжтой. Загварыг боловсруулахад ашиглагдсан үндсэн хандлагуудаас гадна түүний бүтэцэд чухал функционал харилцан үйлчилгээг авч үзсэн болно.