БИЗНЕСИЙН ҮНЭЛГЭЭНД ОЛСОНЫ ЗАГВАРЫГ АШИГЛАХ НЬ - Б.Болор (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлын зорилго нь бизнесийн үнэлгээ хийхэд ашиглах Олсоны загварын онолын үндсийг судалж үзэх, уг загварын үр дүнг Монголын нөхцөлд туршиж үзэх явдал байв. Судалгааны ажлын хүрээнд Монголын Хөрөнгийн Бирж (МХБ)-д бүртгэлтэй нүүрсний салбарын 8 компанийн 2008-2018 санхүүгийн тайлангийн мэдээлэлд үндэслэн Олсоны загварыг туршиж үзсэн болно. Олсоны загварын бусад мэдээлэл хувьсагчид дэлхийн зах зээл дээрх түүхий нүүрсний үнэ, МХБ-ийн ТОП-20 индексийг орлуулан тооцоолол хийж үзсэн болно.