ДЭЛХИЙН ЭДИЙН ЗАСАГТ COVID-19 ҮЗҮҮЛЖ БАЙГАА НӨЛӨӨЛӨЛ БОЛОН SARS (2003), 2008-2009 ОНЫ ХЯМРАЛТАЙ ХАРЬЦУУЛАХ НЬ - А.Энхбат; Б.Мэнд-Амар (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2020)
Коронавирусын халдвар буюу COVID-19 цар тахал дэлхий нийтэд эрчимтэй тархаж байгаагаас үүдэн эдийн засгийн системд томоохон доголдол гарч, олон улсыг хамарсан санхүүгийн гүн хямрал нүүрлэж эхлээд байна. Иймээс энэхүү хямралын хор хохирлыг аль болох бага хэмжээнд барих, түүнийг түргэн хугацаанд даван туулах арга замын олохын тулд тус өвчний үеийн эдийн засгийн нөхцөл байдлыг SARS өвчин болон 2008-2009 оны үеийн эдийн засгийн хямрал (Дэлхийн санхүүгийн хямрал)-тай харьцуулсан судалгааг хийж, түүн дээр үндэслэн COVID-19 өвчний үеийн эдийн засгийн хямралын хэмжээг тодорхойлж, цаашдын өрнөлийг урьдчилан таамаглахыг зорив.