ЭДИЙН ЗАСГИЙН СИСТЕМИЙН САЛБАРУУДЫН БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙ ХҮЧИН ЗҮЙЛСИЙН ДИНАМИКИЙН СУДАЛГААНД САЛБАР ХООРОНДЫН БАЛАНСЫН АРГЫН ХЭРЭГЛЭЭ - С.Будням; Ц.Батсүх; В.Отгонжаргал (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Өгүүлэлд салбар хоорондын балансын хэрэгсэлийг (аппорат) үндэслэн бодит эдийн засгийн секторын үйлдвэрлэлийн динамикийн бүрдүүлэгч хүчин зүйлсийн шинжилгээний арга зүйн хандлагыг авч үзсэн болно. Боловсрогдсон арга зүйн зарчмын онцлог нь салбар хоорондын балансын арга, үйлдвэрлэлийн функцийн интеграц хийсэнд оршино. Мөн боловсрогдсон арга зүй нь Монголын эдийн засгийн салбаруудын 1990 – 2019 онууд дахь динамик төлөвийг шинжлэхэд ашиглагдах боломжтой.