КОВИД-19 ЦАР ТАХЛЫН ЭСРЭГ ХЭРЭГЖҮҮЛЖ БУЙ “ЭРҮҮЛ МЭНДЭЭ ХАМГААЖ, ЭДИЙН ЗАСГАА СЭРГЭЭХ 10 ИХ НАЯДЫН ЦОГЦ ТӨЛӨВЛӨГӨӨ”-НИЙ ЭДИЙН ЗАСГИЙН САЛБАРУУДАД ҮЗҮҮЛЭХ НӨЛӨӨ - Ч.Энхбаяр; С.Цолмон; Т.Мөнхзаяа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны зорилго нь Монгол Улсын ЗГ-аас Ковид-19 цар тахлын эсрэг эдийн засгийг сэргээхэд чиглэсэн арван их наядын цогц төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэхдээ эдийн засгийн ямар салбаруудад хэдий хэмжээгээр хуваарилбал нийт ДНБ болон ажлын байрыг хамгийн ихээр нэмэгдүүлэх боломжтой эсэхийг тодорхойлоход оршино. Үүний тулд бид арван их наядын хөтөлбөрийн хүрээнд хийгдэх санхүүжилтийн төрлүүд болон ҮСХ-оос гаргасан салбар хоорондын балансад тулгуурлан Орц-Гарцын шинжилгээ хийсэн. Судалгааны үр дүнгээр арван их наяд төгрөгийн санхүүжилтийг ХАА, боловсруулах үйлдвэр, барилга зэрэг 6 салбарт хуваарилах нь хамгийн үр ашигтай байхаар байна.