БАНКНЫ АКТИВ, ПАССИВЫН ХОСОЛСОН УДИРДЛАГА - Б.Барсболд (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэ судалгааны хүрээнд шугаман программчлалд тулгуурлан банкны актив, пассивыг хэрхэн оновчтой удирдах аргачлалыг танилцуулна. Түүнчлэн шугаман программчлалын зорилгын функцийг хэрхэн сонгохоос хамаараад актив, пассивын удирдлагыг банкны үйл ажиллагааны найдвартай байдлыг хангахуйц байхаар тодорхойлж болохыг харуулсан. Үүгээрээ актив, пассивыг удирдаж, төлөвлөх шинэ аргачлал боловсруулж, практик хэрэглээнд хэрхэн ашиглахыг тодорхой жишээ болон бодит өгөгдлийн хувьд тооцоолж харуулсан. Мөн оновчтой ба үйл ажиллагааны найдвартай байдлыг хангах төлөвлөгөөг хослуулах замаар дундын шийдвэр гаргаж болох ахин нэгэн шинэлэг санааг дэвшүүлж байна.