БАНКНЫ ДАМПУУРЛЫГ ТААМАГЛАХ ЗАГВАР - Г.Бурмаа; Ч.Анхбаяр; Л.Баасанренчин (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлаар банкны дампуурлыг таамаглах ложит загварыг шинжилсэн. Тус загварт бодит хүү, бодит ДНБ-ий өсөлт, ханшийн хүлээлт, ДНБ-нд эзлэх төсвийн алдагдал болон худалдааны тэнцлийг авч үзсэн. Загварын туршилтыг 1999-2021 оны үйл ажиллагаагаа зогсоосон, зогсоогоогүй банкууд дээр хийв. Үр дүнд нь бидний санал болгож буй загвар бодит байдлын 82 хувьд нийцтэй байна.