ОРОН НУТГИЙН САНХҮҮГИЙН БИЕ ДААСАН БАЙДАЛД НӨЛӨӨЛӨХ ХҮЧИН ЗҮЙЛИЙН ШИНЖИЛГЭЭ - Н.Батжаргал; Ч.Анхбаяр; Б.Болормаа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлаар орон нутгийн бие даасан байдалд нөлөөлөх газарзүйн, хүн ам, улс төр, эдийн засгийн онцлогийг шинжилсэн. Бид 21 аймгийн 2012-2021 оны тоон мэдээллийг ашигласан ба Панел регрессээр үнэлгээ хийсэн. Үнэлгээний үр дүнд орон нутгийн бие даасан байдалд улс төр, эдийн засгийн онцлог хамгийн их нөлөөтэй байна. Дараа нь хүн амын онцлогоос илүүтэйгээр газарзүйн онцлог давамгай байна.